PROJECT TEAM  Marco Prati, Elisabetta Lanza, Giulia Cacciari

LOCATION AND DATE  Bologna 2008/11

TIPOLOGY Residential

SCOPE OF THE WORK refurbishment

CLIENT private

PROJECT DATA   design 2008 building 2011

STATUS completed

 

 

We were invited by the owners to "look"to understand if there were the conditions of an improvement action on the operating current, the legacy of a restructuring a bit 'messy built about thirty years ago, and as a result of which, the sense of "prestigious guest house originally had been pulverized in an incongruent breakdown of mini and medium-sized apartments, which is hard to understand its meaning The building was floating along with the other of the complex, in a spectacular lake of colors in dynamic evolution, they did think of an abstract composition by Mark Rothko, and as such, incredibly able to avoid the chaos emotional distress, working with unparalleled balance tones and midtones of colors never pure.The suggestions were then induced change from a "super-director, " that of sunlight, which with the known ability, gave everything a dazzling sense of alienation, that all who come to the mountain to know.

 

 

Eravamo stati invitati dalla Proprietà a “dare un’occhiata” per capire se sussistevano i presupposti di un intervento migliorativo delle condizioni d’uso attuali, retaggio di una ristrutturazione un po’ pasticciata realizzata circa trent’anni fa, e per effetto della quale, il senso di “prestigiosa guest house” originario era andato polverizzato in una incongruente suddivisione in mini e medi appartamenti, di cui si fatica a comprenderne il senso.

L’edificio galleggiava, insieme agli altri del complesso, in uno spettacolare lago di cromatismi in dinamica evoluzione, che facevano pensare ad una composizione astratta di Mark Rothko, e come queste, incredibilmente capace di evitare il disagio emotivo del caos, lavorando con ineguagliabile equilibrio toni e mezzitoni di colori mai puri.

Le suggestioni indotte venivano poi modificate da una “super-regia”, quella della luce del sole, che con la nota abilità, conferiva al tutto un senso di straniamento abbagliante, che tutti coloro che frequentano la montagna, ben conoscono.

 

 

UnderGroundStudio progetti
Historical refurbishment 2

news